Långfärdscykling
Hem Hembio Långfärdscykling Smarta hemmet Historier

 

Inför cykelsemestern
Min packlista
Cykla i olika länder
Mina cykelsemestrar
Mina tips
Att följa cykelleder

Här har jag samlad de erfarenheter jag har fått efter att ha gjort flera cykelsemestrar som i Sverige, i Danmark, i Tyskland, i Finland och i Storbritannien alla ungefär 100 mil.

Att ha en cykelsemester är det många som kan tänka sig men som få gör. Vill man uppleva landskapet intensivt är en cykelsemester att rekommendera. Alla dofter, vyer och ljud märks mycket mer än när man kör bil.

"Inför cykelsemestern" ger jag de råd som mina erfarenheter av olika cykelsemestrar har gett.

"Min packlista" innehåller vad jag har haft med mig på cykelsemestrarna. Det var en stor gåta för mig när jag skulle ut första gången varför en normal packlista saknades i alla de cykelböcker som jag läste. Det är alltid roligt att se ett exempel. Man kan sedan från den kombinera sin egen. Framförallt kan man med hjälp av en tidigare lista kolla att man får med det som verkligen ska med. Vikterna som visas är vägda på en köksvåg.

"Cykla i olika länder" är erfarenheter av cykelleder, trafik och campingplatser som långfärdscyklist i just olika länder.

"Mina cykelsemestrar" är dels hur jag minns de tre första och de sista efter anteckningar på vägen. Har fått en stroke vilket påverkade synfältet så körkortet drogs in så nu cyklar jag dagligen. Därför har det inte blivit fler cykelsemestrar just nu.

"Mina tips" innehåller mest tips på grejer.